Най-странните велосипеди - 2 част

Най-странните велосипеди - 2 част

Tuesday, Feb 16, 2021 0 коментар(и)

Обичате да карате велосипед? А какво ще кажете да замените любимото колело с нещо по-атрактивно? Защо да се задоволявате със стандарта, когато можете да карате плаващ велосипед?

Ако сте фен на приключенията, тази статия е точно за Вас! Защото днес ще продължим една от любимите ни теми и ще Ви представим още няколко странни велосипеда.

Нямате търпение за лятната ваканция на море, но не искате да изоставите колелото си? Е, вземете го със себе си, защото плаващите велосипеди са вече факт в Ню Йорк!

плаващите велосипеди

Този странен хибрид е дело на дизайнерът Джуда Шилер, на които му писнало да се съобразява с трафика. И искал да стигне от Ню Джърси до Манхатан по най-бързия начин. Така измислил вело-салът. Дизайнерът използвал своя собствен планински велосипед, който прикрепил към рамка, която е оградена от два надуваеми понтона. Към задната рамка на колелото си прикрепил задвижващ механизъм, който прехвърлял мощността от задното колело към витло.

Така при завъртането на педала, витлото се завърта и започва да се движи със скорост до 10 мили в час. И най-хубавото е, че цялата конструкция може да бъде развалена за 5 минути, превръщайки вело-сала в обикновено колело.

Най-високият велосипед в света

Най-високият велосипед в света е дело на операторът от Лос Анджелис - Ричи Тримбъл. Той бил любител на височините и карането на колело. Така се вдъхновил да направи колело, с което да може да се наслаждава на гледката от високо. С малко повече от 20 фута височина, неговото творение тежало цели 275 килограма. За изработката му са използвани 8 вериги, свързани заедно и две 36 инчови колела.

А Вие какво предпочитате да карате на вода или да гледате света от високо? Споделете в коментарите, а ние ще се постараем скоро да Ви споделим още интересни факти за велосипедите.

Вашият коментар

Съгласен съм личните даннни да бъдат обработени за целите на сайта.