Най-добрите градове за каране на колело в света

Най-добрите градове за каране на колело в света

Wednesday, Sep 8, 2021 1 коментар(и)

През последната година, пандемията Covid-19 промени до основи нашето ежедневие и ограничи възможностите ни за забавление. Така много хроа се отказаха от градския транспорт и преоткриха удоволствието от карането на колело в града. За кратко, колоезденето се оказа чудесен вариант не само за придвижване, но и за почивка и спорт.

В тази статия ще се отдалечим за малко от Варненските улищи и ще Ви представим двата най-добри градове за каране на велосипед в света.

Копенхаген, Дания е посочван от много професионалисти като най-благоприятния град за каране на колело в света. Интересно за него е, че повечето хора се придвижват с велосипеди. Местните жители разполагат не само с велоалеи с обща дължина от 390 километра, но и много удобства на пътя като места с велосипедни стойки и въздушни помпи.

Освен това, градът е придвидил колоездачите и им е осигурил много спокойни улици и светофари с таймери, които да направят преминаването им по-лесно.

Най-добрите градове за каране на колело

Амстердам, Холандия също може да предложи страхотни условия за колоездене. Сигурно затова има почти 900 000 велосипеда, което е повече от населението на града.

Местните жители могат да се насладят на истински рай от 400 километра велоалеи, нискоскоростни велосипедни улици, широки велосипедни пътеки и защитени места за колоездене на кръстовищата. Сигурно затова над 50% от хората избират да пътуват със своето колело из града.

Градът може да предложи и на туристите невероятната емоция да обиколят града с велосипед. Затова Ви съветваме да не пропускате тази възможност, ако отидете в Амстердам.

Това са само два от най-устроените градове за каране на колело. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата.

Вашият коментар

Съгласен съм личните данни да бъдат обработени за целите на сайта.