Каране на колело през есента – 1 част

Каране на колело през есента – 1 част

Saturday, Apr 10, 2021 0 коментар(и)

Есента всяка година ни изненадва със своята необятна красота. Но заедно с това, слага край на хубавото време и започва дъждовния сезон. А тази промяна, може да се окаже голямо предизвикателство за всички велосипедисти. Дъждът плаши много хора и ги кара да оставят колелото у дома и да се насочат към други начини за придвижване.

В тази статия ще започнем една серия от съвети. Защото мислим, че новите условия не бива да Ви спират от това да намерите опора на две колела.

Каране на колело през есента - останете сухи

Останете сухи.

Това е най-важното нещо, което не бива да забравяте този сезон. Както вече споменахме, дъждът е най-голямата пречка за карането на колело през есента. Тук добрата екипировка може да Ви помогне да останете сухи. В същото време, тя ще Ви държи топло и спокойно ще можете да карате дори и в най-големите проливни дъждове.

Добра идея е да си вземете яке, което е ветроустойчиво и водонепроницаемо.

Каране на колело през есента - носете водоустойчиви обувки

Носете водоустойчиви обувки.

Без значение дали времето Ви се вижда хубаво, добре е да се подсигурите. Не случайно много лекари казват, че най-лесно се настива чрез краката. Водоустойчивите обувки ще поддържат краката Ви сухи. Сложете си дебел чифт чорапи, ако времето е много студено и планирате целия ден да сте навън.

Внимавайте с хлъзгавите участъци на пътя.

Такива могат да бъдат железопътните коловози, капаците на шахтите, плочки и всякакъв вид метал. Те стават много по-хлъзгави, когато вали дъжд. Големите купчини листа също могат да се окажат пречка на пътя Ви.

С това ще приключим тази част на статията. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата.

Вашият коментар

Съгласен съм личните даннни да бъдат обработени за целите на сайта.