100 години на колело! Възможно ли е?

100 години на колело! Възможно ли е?

Thursday, Nov 17, 2022 0 коментар(и)

Нищо не може да се сравни с удоволствието от карането на велосипед. Това е вдъхновение, което никога не омръзва и е подходящо за хора от различни възрасти.

Няма значение дали искате да поддържате здравословен начин на живот или да спестите от градски транспорт. Колезденето е чудесна тренировка, която ще Ви поддържа активни. Не случайно лекарите го препоръчват като упражнение, което може да варира по интензитет и да се приспособи към индивидуалните Ви нужди.

Колебаете се дали карането на колело е подходящо за Вас?

В тази статия ще Ви срещнем с добрия пример – хората, които покориха велосипеда и не престават да се движат въпреки възрастта си.

Норман Грегъри е ветеран от II Световна война, който е родом от  Кокфийлд – село намиращо се близо до Бъри Сейнт Едмийндс в Съфолк, Англия.

През януари 2022 година, той навърши 100 години и отбеляза повода с любимото си занимание – каране на колело. Самият той описва възрастта си като „просто число” и споделя, че само за първия месец на годината е навъртял повече от 350 мили.

Интересен факт е, че той е най-възрастният член на Кралската академия на велосипедистите в Англия. Любовта му към колоезденето се заражда още в първи клас, когато е трябвало да кара по 10 мили на ден, за да стигне до училище.

Според него, тайната за вечната младост е никога да не оставяте велосипеда си да ръждяса!

100 години на колело! Възможно ли е?

Можем да открием добрия пример и в България!

През 2020 година, Яню Тодоров от Дългопол също навърши 100 години. Той за първи път се качва на колело по време на Втората световна война, където е бил свързочник.

„Винаги на колело!” Това е мотото и на нашия съгражданин, който не спира да се движи!

С това ще завършим тази статия. Надяваме се добрият пример да е вдъхновил и Вас и да преоткриете удоволствието от каране на колело.

Вашият коментар

Съгласен съм личните данни да бъдат обработени за целите на сайта.