Три важни съвета при избор на градски велосипед

Три важни съвета при избор на градски велосипед

Tuesday, Oct 26, 2021 0 коментар(и)

Градската среда се отличава не само с големия поток от хора, но и с различните препятствия като дупки на пътя, неравна настилка и лоша инфраструктура. Това са само някои от причините, които спират хората да изберат придвижване с колело. Истината е, че ако заложите на правилния велосипед, няма да се затрудните с преминаването из градската джунгла.

Писнало Ви е от претъпканите автобуси? Искате да се замените градския транспорт? В тази статия ние от Giro Bikes ще Ви дадем три важни съвета на какво да обърнете внимание при избор на градски велосипед.

Най-важното предимство на градските велосипеди е, че са маневрени и лесни за управление. Те са подходящи както за професионални колоездачи, така и за любители, които се качват за първи път.

Много хора смятат, че да си купят колело е просто покупка, но за нас това е важна инвестиция. Затова още преди да тръгнете по магазините трябва да знаете с какъв бюджет разполагате. Така няма да си губите времето с безкрайно разглеждане на модели, а ще можете да се насочите правилната ценова категория велосипеди.

Втората стъпка е да определите размера на рамката на велосипеда. При градските велосипеди този размер е в сантиметра. Този размер обозначава дължината на горната хоризонтална тръба. Тя започва от кормилото и стига до колчето на седалката. В зависимост от обозначенията, има различни начини за обозначаването му.

Тук Ви съветваме, ако си купувате градски велосипед от физически магазин да изпробвате дали се чувствате удобно на него. Но, ако ще го купувате от онлайн магазин, задължително поискайте консултация от служителите, за да изберете подходящ размер.

След като сте определили правилния размер, Ви съветваме да обърнете внимание на гаранцията, която има избрания от Вас модел.

Това е задължителна стъпка, защото в градска среда винаги може да се случи инцидент и да се наложи да потърсите гаранционен или извънгаранционен сервиз.

С това ще завършим тази статия. Свържете се с нас на телефон: 052 60 46 35 при нужда от професионален съвет.

Вашият коментар

Съгласен съм личните даннни да бъдат обработени за целите на сайта.