Най-добрите велосипедни дестинации в Испания

Най-добрите велосипедни дестинации в Испания

Saturday, Aug 15, 2020 0 коментар(и)

Лятото е идеалното време за едно вело приключение. Изминаването на няколко мили сред природата с добра компания, е добър начин да разнообразите ежедневието си. Но ако Вие  писало от дестинациите в България, може би е време да помислите за испанските пътища. 

В тази статия ще продължим една от любимите ни теми и ще Ви споделим кой са най-добрите дестинации в Испания за велосипедистите. 

Майорка

Майорка

Най-големият от Балеарските оствори, се счита за един от най-добрите места за колоездене в Европа. Той предлага голямо разнообразие – от планинската верига Трамунтана (Serra de Tramuntana) на запад до равнини и много живописни пътища на юг и изток. Терените са с различно ниво на трудност. Затова и много професионалисти, провеждат именно тук своите тренировъчни лагери.  

Херона

Херона

Това е град в Испания, която е рай за всички любители на колоезденето. Супер гладки, почти без трафик улици и множество възможности за наемане на колело и обиколки на града. Освен стария град, атракция са и ресторантите и кафетата, собственост на бивши спортисти. Херона предлага смесица от терени  от равни участъци до стръмни планински райони. 

Несъмнено, това е сред най-добрите места за туризъм с колело за любителите. И голямо предизвикателство за всички професионалисти. 

Коста Даурада

Коста Даурада

Намира се южно от Барселона на източния бряг на Испания. Отличава се с отличния си климат, добре изградени пътища и колоездачни маршрути. Изключително достъпен и с много добра маркировка. Това го прави подходящ за всеки, които иска да си почини сред природата и да се наслади на морския бриз. Бреговата ивица е дълга и си заслужава да бъде посетена. 

Ако не обичате претъпканите пътища и популярните дестинации, този град е точно аз Вас. 

С това ще приключим тази статия. Надяваме се да сме Ви помогнали да откриете своето ново място за почивка.

Вашият коментар

Съгласен съм личните даннни да бъдат обработени за целите на сайта.