Кои са най-добрите велодестинации в Азия?

Кои са най-добрите велодестинации в Азия?

Tuesday, Apr 23, 2024 0 коментар(и)

Съдържание:


Пролетта е вдъхновение, което мотивира всички любители на приключенията да извадят отново велосипедите си. Ако Ви е писнало да карате по познатите маршрути, може би е време за малко разнообразие. А какво по-добро от това да избягате за малко от Европа и да се насочите към тайнствената и екзотична Азия.

Нова култура, уникална природа и пътища, идеални както за начинаещи, така и за професионални велосипедисти. Ако тази идея Ви допада, не бързайте да стягате багажа си. В тази статия ние, от Джиро Байкс, ще Ви отведем до най-добрите азиатски дестинации.

Какво Ви очаква в Азия?

Да изследвате азиатските страни на велосипед може да бъде най-вълнуващото преживяване в живота Ви, особено на този очарователен континент. В него ще откриете екзотични пейзажи, уникални забележителности и невероятно разнообразие от култури. Ще преживеете неща, които няма да изпитате в нито една европейска държава. И най-хубавото – ще останете със спомени, които ще пазите до края на живота си.

Независимо дали сте професионалист или начинаещ, можете да следвате собственото си темпо и да спирате толкова пъти, колкото пожелаете. Разбира се, дестинацията е важен фактор при планиране на пътуването. Сигурни сме, че с наша помощ ще откриете подходящия маршрут, който да отговори на Вашите възможности.

Кои са най-добрите велодестинации в Азия?

Тайланд

Въпреки че много туристи посещават страната заради храмовете и зашеметяващите плажове, за запалените колоездачи той е фантастична дестинация. Независимо дали искате да карате по крайбрежието или да се спускате по тесни хълмисти пътеки, Тайланд е една от най-добрите дестинации за велосипедистите. Освен че маршрутите са осеяни със спиращи дъха гледки и природа, повечето пътища са специално приспособени за Вашите нужди.

Препоръчваме Ви да посетите провинция Канчанабури – едно от най-невероятните места за колоездене. Тя е известна със своя проход Hellfire и моста над река Kwai. Това е железопътен мост, построен от военнопленници по време на Втората световна война.

Карането на колело през този емблематичен мост е епично изживяване. Не само че ще преминете през величествените гористи хълмове, а и ще видите невероятни пещери. Повечето велоприключения в провинцията преминават по селски пътеки и непокътнати пътища. Затова са идеални за приключенски настроени хора, които искат да се впуснат в по-суровите части на Тайланд.

Ако искате да разгледате столицата Банкок, не пропускайте да минете през парка Лумпини. Това е любимо място на местните за каране на велосипед в оживения град. Може да наемете колело в някоя от станциите в края на парка и да се насладите на плавните алеи. Те Ви дават възможност да се полюбувате на езерото в парка, красивата природа и дори да се докоснете до местната кухня, защото в самия край на парка има сергии за храна.

Кои са най-добрите велодестинации в Азия?

Виетнам

Още една азиатска държава, която ще Ви впечатли с невероятната си природа. Там ще откриете всичко – от буйни оризища и дълги планински вериги до зашеметяващи тъмносини брегове.

За хората, които търсят да се докоснат повече до местните жители и тяхната култура, препоръчваме оживените градски улици на Ханой. Те са забавни за разглеждане с велосипед, но трябва да бъдете много внимателни, защото често са претъпкани с хора.

Идеални места за колоездене в Ханой са Старият квартал, улица Hoang Dieu и улица Phan Dinh Phung. Със сигурност ще се насладите на това преживяване. Ще имате възможност да се потопите в една различна реалност и да откриете древни исторически места, както и да се насладите на местната улична храна.

За любителите на приключения Виетнам предлага и по-вълнуващо колоездене. Препоръчваме Ви да се впуснете в планините на Da Lat, които се намират в централната част на страната.

Повечето колоездачи избират да карат в подножието на планината Langbiang и по залесените пътеки, за да достигнат до езерото Victory и долината. Това вълнуващо приключение се състои от каране през живописни хълмове, поляни и водопади.