Кои са най-добрите велодестинации през зимата?

Кои са най-добрите велодестинации през зимата?

Monday, Dec 18, 2023 0 коментар(и)

Притеснявате се да карате велосипед през зимата заради лошите условия в градовете и студа? Вече не нужно да прибирате колелото си заради лошите условия. Преследвайте слънцето и започнете ново приключение на пътя с Giro Bikes.

Ако търсите най-добрите условия за зимно колоездене, Европа е правилната дестинация. Тя може да Ви предложи както прекрасни маршрути и пътища, таак и най-доброто от Средиземноморската култура, природа и кухня. И най-важното – меко време, подходящо за каране на велосипед. 

Няма значение дали сте фенове на планиското или шосейно колоездене. В тази статия ще Ви представим някои от най-добрите дестинации за зимно изживяване.

Френската Ривиера Ви посреща със стил!

Ница, Франция, е идеалното място за колоездене. Средните температури през зимата са между 12 и 14ºC. Неслучайно, много професионалисти определят града като истински рай за  шосейно колоездене.

Това е петият по големина град във Франция. Ница предлага невероятна комбинация от градско, крайбрежно и планинско шосейно колоездене. Шосейните колоездачи ще намерят голямо разнообразие от маршрути – от равни крайбрежни пътища като протежението на крайбрежната алея (Promenade des Anglais), до предизвикателни планински пътеки. Ако сте професионалисти с опит, можете да следвате пътя на Tour de France и да се почуствате като истински шампиони. Или да се изкачите до известния проход Col de Vence, който също е голямо предизвикателство. 

За една наистина зашеметяваща обиколка се отправете към Gorges du Loup. Там можете да карате по дължината на грандиозното дефиле до старата крепост на върха на хълма Gourdon. Освен това, имате възможност да карате до Col d’Eze - живописен планински проход, който традиционно се включва като етап на часовника по време на обиколката Париж-Ница.

През зимата на остров за всички любители!

Ибиса, Испания, е идеална дестинация за всички, които обичат колоезденето и партитата. Обикновено средните температури са между 15 и 17 ºC през зимата. 

Интересен факт е, че Ибиса е просто идеалното място за парти, а е и една от най-добрите дестинации за зимно колоездене върху чакъл. Затова, ако сте избрали тази дестинация, трябва да се подготвите за каране на чакъл. 

Не само, че средните температури са доста приемливи, но и зимата е мека на острова. Той е също така много по-малък и далеч по-малко хълмист в сравнение с Майорка. Това го прави идеален да се насладите на красивите пейзажи, докато практикувате любимото си занимание. 

Можете да се отпуснете и да  релаксирате, докато се наслаждавате на местната култура, да карате или да купонясвате. Ибиса има толкова прекрасни и разнообразни терени, че е подходяща за всякакви видове колоездене – шосейно, планинско, върху чакълени настилки и други. Пищната южна част на острова предлага бързи и гладки пътища. Северните марштури са пълен контраст – на тях пътеките са по-хълмисти и с високо ниво на трудност. 


Избягайте от зимата в италианския рай на колоезденето! 

Сардиния, Италия, е една наистина впечатляваща дестинация, която е атрактивна през цялата година. През зимата средните температури достигат между 12 и 15ºC.

Имате възможност не само да се насладите на италианската култура и кухня, но и да се пуснете по течението на вълнуващи пътеки за планинко колоездене. Градът разполага както с подходящи маршрути за начинаещи, така и за любители и професионалисти. 

Удивителна природа, уникални плажове, топло време и много възможности за колоездене. Сардиния, наистина е раят на колоездачите. Затова много професионални спортисти я нареждат сред най-добрите зимни дестинации за планинско колоездене в Европа. 

Допълнителен плюс е, че през зимните месеци на острова има много по-малки туристи. Така ще можете да се насладите на колоезденето по уединени пътеки и да се насладите на изживяването почти необезпокоявани. 

Можете да карате по крайбрежната зона или да  покорите величествените планини Монтиферу. Разбира се, зависи от способностите Ви и на какво ниво сте в колоезденето.

Един от най-добрите маршрути за тестване на уменията Ви е 51-километровата обиколка за планинско колоездене Montiferru. Обърнете внимание, че тя е подходяща за средно напреднали и напреднали планински колоездачи. Тя се разпростира от  запад на изток и преминава през спиращия дъха вулканичен масив на планинската верига Монтиферу. По пътя има гъсти гори, драматични гледки и вълнуващи участъци за спускане. Със сигурност, никога няма да забравите това изживяване. 

Открийте зимното убежище на колоезденето. 

Гран Канария, Испания, е известен като острова на „вечната пролет”. Средните температури през зимния сезон са между 16 и 17 ºC. Топлият климат гарантира, че времето през цялата година е топло и приятно, като през пролетта и лятото. Това го прави идеална дестинация за всички видове колоездене. Въпреки че можете да изпитате уменията си със стръмни изкачвания и бързи спускания, той е особено подходящ за шосейно колоездене. 

Хората, които предпочитат шосейните велосипеди, могат да се насладят на изобилие от гладки пътища. Има както участъци за начинаещи, така и подходящи за по-напредналите – криволичещи завои, големи баири за изкачване и спускане. 

На острова се намира и така наречената: „Долината на сълзите” – най-трудното изкачване в Европа. Тя тества уменията не само на любителите, но и на професионалистите до краен предел. Маршрутът представлява 25 километра изкачване с наклон близо 17 градуса. Нуждаете се от много издръжливост и увереност, за да го покорите. 

Ако предпочитате нещо по-лено, можете да се пробвате със Сория, известна с името: „Alpe d’Huez”. Това е друг популярен маршрут на острова с дължина от 5 километра и изкачвания на около 8 градуса. 


Живописно и запомнящо се градско преживяване. 

Порто, Португалия, Ви предлага да карате, докато прекарвате свободното си време на слънце. Средните температури са между 14 и 15ºC.

Градът е световно известен със своето портвайн вино, Порто е една от водещите градски дестинации в Европа – достъпна, с добро време през цялата година, завладяваща история и страхотна сцена за храна и вино. Нека да не забравяме и колоезденето. 

Местните хора не случайно смятат, че на велосипед е най-добрият начин да изживеете града и региона. Независимо дали ще карате през красиви градски паркове и крайбрежни райони или по причудливи селски пътища, емоциите си заслужават.

Маршрутите и пътищата са достъпни и можете да преминете през града и да достигнете брега. 

Първоначално хълмистите калдъръмени алеи на стария град на Порто може да изглеждат неподходящи за колоездене, но велосипедистите са навсякъде. Колоезденето по Avenida da Boavista – главният път на Порто, свързващ центъра на града с морето – е задължително. Този 2-километров маршрут е без трафик. Началото му е близо до зашеметяващата концертна зала Casa da Música в центъра на града и завършва в тучния Parque da Cidade на брега.

А Вие къде искате да прекарате зимата?

Споделете ни любимата си дестинация в коментарите или ни напишете къде сте карали велосипед през зимата. Следете и нашия блог, защото скоро  ще Ви дадем и други интересни идеи как да се наслаждавате на любимото си занимание.

Ако все още не сте избрали Вашия велосипед, можете да го направите още ДНЕС през онлайн магазина ни. Свържете се  с нас на телефон:  0899 17 44 31, ако се нуждаете от професионален съвет. 

Вашият коментар

Съгласен съм личните данни да бъдат обработени за целите на сайта.