Каране на колело през есента – 2-ра част

Каране на колело през есента – 2-ра част

Sunday, Sep 19, 2021 0 коментар(и)

С настъпването на ноември, все повече хора се чудят дали пък не е време да приберат велосипедите си.  Но есента е толкова красив сезон и изключително подходящ за шосейно колоездене. Затова не се отказвайте от колоезденето с лека ръка.

В предната част на статията Ви дадохме няколко важни съвета как да се подготвите за каране през есента. А днес ще продължим темата с още полезни съвети.

Една от най-големите промени на есента е продължителността на дните. С наближаване на зимата дневната светлина намалява и нощите стават по-дълги. Тук е важно да съсредоточите Вашите приключения през светлите часове. Не си правете експерименти и планирайте много добре вело походите си. Ако не познавате добре района, се придържате към добре осветени улици или пътища.

Каране на колело през есента 2-ра част

Ако сте фен на шосейното колоездене, трябва да направите, така че да бъдете забелязан от шофьорите. Носете задължително светлоотразителна жилетка и монтирайте светлини по рамката на колелото. Така ще си осигурите по-голяма безопасност на пътя.

И не на последно място, ако ще карате колело през есента трябва да се уверите, че то е в изправност. Грижата за велосипеда е най-добрия начин да намалите шанса от повреди на пътя и ставането на инцидент.

Преди да излезете на пътя, проверете и почистете спирачките, зъбните колела и гумите. Погрижете се веригата да бъде добре смазана. Създайте си рутина и прекарвайте няколко минути всеки ден в проверка на състоянието на Вашето колело. Това не само ще увеличи живота му, но и ще Ви гарантира безопасност през есента.

С това ще приключим тази тема. Надяваме се да сме Ви били полезни и да не се отказвате да карате любимия си велосипед и този сезон.

Вашият коментар

Съгласен съм личните даннни да бъдат обработени за целите на сайта.