Какво трябва да знаете при избор на планински велосипед?

Какво трябва да знаете при избор на планински велосипед?

Friday, Jul 22, 2022 1 коментар(и)

Искате да предизвикате лятото с едно по-различно приключение? Имате градски велосипед, но никога не сте карали в планината? Не бързайте да се приготвяте! В тази статия ние от Giro Bikes ще Ви дадем няколко важни съвета и ще Ви обясним защо се нуждаете от планински велосипед.

1. Обърнете внимание на размера на колелото.

Рамките на планинските велосипеди се различават от стандартните модели. Те са подсилени и малко по-големи, за да могат да поемат натоварването и да се справят с планинските пътища. Това важи също и за гумите, който са между 26” и 29”.

Освен това, важно е моделът, който изберете, да отговаря на Вашата височина и да е подходящ за Вас.

2. Изберете велосипед с hardtail или full suspension.

Амортисьорите са много важни за планинските пътища, защото те поемат и смекчават сътресенията при неравностите по тях. Подходящите модели са или само с преден, или с преден и заден амортисьор.

3. Не се фокусирайте прекалено много върху теглото на велосипеда.

Теглото е важно, но по-важна е точността на управление и скоростта. Трябва да имате предвид, че пътищата, по които ще карате, няма винаги да са равни. Може да срещнете много корени, камъни и паднали дървета, които да ви изненадат от всеки ъгъл. Затова е важно да можете да реагирате и прецизно да завиете, за да ги избегнете.

4. Изберете качеството на окачване, а не количеството.

Добра идея е преди да се спрете на определен велосипед да разгледате ревютата за него. Проучете производителя и продуктите му. Имайте предвид, че висококачествените велосипеди предлагат по-добри спецификации.

Не пропускайте да разгледате планинските велосипеди, които ще откриете в нашия сайт. Свържете се с нашите консултанти на телефон: 0899 17 44 31.

Вашият коментар

Съгласен съм личните данни да бъдат обработени за целите на сайта.