ТОП 5 на най-добрите вело дестинации в Италия – 2 част

ТОП 5 на най-добрите вело дестинации в Италия – 2 част

Monday, Jun 26, 2023 0 коментар(и)

Раят на колоезденето се намира в Италия! Страната може да Ви осигури едно запомнящо се изживяване и множество приключения както за начинаещи, така и за професионални колоездачи. 

Търсите леки велообиколки, на които да се насладите на красотата на природата? Или искате да вдигнете адреналина си на макс и да участвате в някое събитие  във високопланинските проходи на Доломитите? 

В предната част на статията Ви запознахме с няколко от особеностите на италианските пътища и закони. Днес ще продължим темата, като Ви представим нашата класация – ТОП пет на вело маршрутите в страната. 

Велосипедна алея в долината Адидже, Южен Тирол.

Това е любимият маршрут на туристите, които искат да опознаят красотата на Средиземноморието. С обща дължина от 300 км., той обхваща целия път от Reschen am Reschensee до Верона. Наред с това пътят по долината Адидже е един от най-добрите и спокойни веломаршрути в страната. 

Имате възможност да се насладите на уникални алпийски пейзажи, които са далеч от трафика на колите. Теренът няма големи баири и се движите предимно надолу. Това Ви дава възможност да се насладите на почивката си. Да преминете през множество средновековни селца, полета, лози и очарователни градове като Болцано. 

Гледките към Южен Тирол и извисяващите върхове на Доломитите, стигащи до небето, са гледка, която си заслужава да се запамети. 

Алея Destra Po, Емилия Романя. 

Този маршрут Ви дава перфектна възможност да разгледате региона Емилия Романя в Италия. Той обхваща 120 км по брега нарека По и Гарино на запад. 

Теренът е предимно равен, което го прави подходящ за начинаещи колоездачи и хора, които предпочитат да изследват Италия. Преминава се като гастрономически градове като Бондено, селски пейзажи,далеч от големия трафик. Особеност е, че в голямата си част, маршрутът е забранен за автомобили. 

Sentiero della Bonifica, Тоскана и Умбрия. 

Може би, това е едно от най-добрите места за каране на велосипеди в Италия. Теренът е с обща дължина от 62 километра и по него няма движение. Намира се на границата между Тоскана и Умбрия, което е възможност да опознаете и двата региона.  Освен това, ще откриете спокойствие и няма да се притеснявате от натоварен трафик и тълпи от хора. 

Маршрутът е лек, защото пътят е почти изцяло равен. Минава се през безброй езера и местни селскостопански обекти, които произвеждат сирена, вина, плодове и деликатеси.

Cylcovia Adriatica, Пулия.

В региона Пулия ще откриете някои от най-добрите маршрути за колоездене на адриатическото крайбрежие. Когато карате по този терен ще откриете горички с вековни маслинови дървета, спокойни алеи, нежен бриз и много красота и природа. 

Cyclovia Adriatica е един от най-дългите колоездачни маршрути в страната и пътуването по него завършва в историческия търговски град Бриндизи. Още в миналото, той е бил считан за търговската врата към Гърция и до Близкия изток. И вече повече от хиляда години в него можете да откриете най-красивите бижута и сувенири. 

Маршрута Via Francigena.

Терена преминава през Франчигена, Тоскана и Умбрия. Ще имате шанса да се потопите в историята на атмосферата на Апенините в сърцето на Италия. По пътя ще можете да видите очарователни италиански кафета и да опитате традиционни ястия от Умбрия. 

С това ще завършим тази статия. Надяваме се информацията да е била полезна и да сме Ви помогнали да планирате своето приключение.


Вашият коментар

Съгласен съм личните данни да бъдат обработени за целите на сайта.